пʼятницю, 22 лютого 2013 р.

"Без катехизації священиче служіння не буде ефективним" - о. Михайло Гарват


Дев’ятнадцятого лютого 2013 року о сімнадцятій годині, нас відвідала комісія, призначена планувати, та втілювати стратегічний план розвитку УГКЦ до 2020 року з назвою «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Владика Богдан Дзюрах, як співголова, познайомив присутніх отців і братів із учасниками цієї робочої групи: владикою Кеном Новаківським (голова комісії), сестрою Луїзою Цюпою, о. Андрієм Онуферком, о. Богданом Данилком, о. Михайлом Гарватом, о. Віталієм Токарем, с. Боніфатією, п. Тетяною Ставничою, п. Романом Олійником. Ці люди з різних кінців світу були покликані до того, аби об’єднати знання та досвід катехитичного служіння з усіх континентів де є наша Церква, та випрацювати найкращий спосіб, в який вона може здійснювати своє служіння.
В стислій презентації змісту документа «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», владика Богдан звернув увагу на найголовніші аспекти кожного з шести розділів.
Наступним до слова став отець Андрій Онуферко. Мова його була про перші засідання робочої групи, про початкові труднощі, які стояли загрозою діяльності комісії, - великий неопрацьований пласт різнорідної інформації, що потребував чіткого оформлення. Але, відчувши дію Святого Духа, який розвіяв їхні сумніви, учасники віднайшли спосіб розв’язання нелегкого питання «оживлення» парафіяльного життя.
 Отець Михайло Гарват, який мав слово після о. Андрія, запрезентував «Душпастирський катехитичний порадник», наголосивши на тому, що без катехизації священиче служіння не буде ефективним.
Після зустрічі усі присутні розділили радість молитви - Вечірні, а відтак - мали спільну вечерю.
Бр. Ярослав Лукавенко, ІІІ курс
Інформаційний центр КТДС  

Немає коментарів:

Дописати коментар